Promenila si me

Stojimo ispred ogledala, ti i ja. Smeješ se i pokazuješ tim malim prstićem na sebe. Sada već mogu da kažem da sama znaš šta ti se svidja, a šta ne, kada te mama obuče. Po osmehu zaključujem da ti se ovo svidja. Gledam tvoj pa moj odraz u ogledalu. Da promenila si me.

Sećam se onog momenta kada su dve crtice zaigrale na testu. Sreća i strah su se smenjivali, ali sada vidim da nije bilo potrebe za strahom. Počela si da menjaš moje telo, moja osećanja. Nikada neću zaboraviti onaj osećaj kao da milion leptirića lete po mom stomaku. Da i sada mi taj osećaj fali.

Promenila si moje telo tako da sam izgubila svoje članke, nestali su, stopili se sa stopalima. Onaj osećaj leptirića je prerastao u šutiranje, kojim si mamu podsećala da si tu, da me čuješ kada ti pričam. I da lagala bih kada bih rekla da se nisam pitala da li će se posle tvog dolaska na ovaj svet moje telo vratiti u stanje pre porodjaja. Tada bih lagala, ali sada kada te gledam tu pored mene, govorim sebi kako sam se opterećivala nebitnim stvarima.

Promenila si me, promenila si moje telo. Stomak više nije zategnut, zaradio je i po neku striju sa kojom se ponosim. Ponosim se, da, jer imam tebe, imam tvoj osmeh, te male rukice koje me grle, imam tebe i ostalo ništa nije važno.

Promenila si i moja osećanja, stvorila si u meni tu ogromnu ljubav, ljubav za koju nisam ni znala da postoji u meni i da sam uopšte sposobna da toliko volim. Promenila si me na bolje, zaslužna si za svaki majkin osmeh, za svaku suzu radosnicu. Zalužna si za ovoliku sreću koju mi svaki dan stvaraš. Promenila me jesi, i mene i moje telo, ali sam ponosna na sve, a najviše na tebe. 🤗🤗🤗

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s